Ik ben voor CHIC ETEN

Jij ook?

Wie ben ik ?

En waarom kan ik je leren over vegan eten?

 

Mijn wieg stond letterlijk boven de dode runderen en varkens.

Mijn ouders hadden een slagerij.

Zoals elk kind wel eens mee gaat naar het werk van zijn ouders, ging ik mee naar slachthuizen, kippenfokkerijen en vleesfabrieken.

Ik heb daar mijn hele leven nachtmerries van gehad.

Ik ben opgegroeid met het geloof dat mensen vlees nodig hebben.

Inmiddels leef ik al jaren veganistisch, voel ik mij supergezond en eet ik elke dag lekker.

Het uitbuiten, mishandelen en doden van dieren vind ik anno 2021 achterhaald.

Ik vind vlees eten iets uit mijn kindertijd, toen we nog geloofden dat mensen dierlijke eiwitten nodig hadden.

Toen vlees nog een luxe product was.

Vlees is in de afgelopen jaren een massaproduct geworden.

Vlees wordt zo goedkoop mogelijk gemaakt ten kosten van dieren, mensen en de natuur.

Wetenschappelijke onderzoeken hebben inmiddels aangetoond dat mensen geen dierlijke producten nodig hebben, en dat het aller gezondste eetpatroon plantaardig eten is.

Eten zonder dierenleed is voor mij een bevrijding. Ik gun iedereen deze bevrijding.

Ik ben van de ene op de ander dag vegan gaan eten.

Een hartverscheurend beeld van een koe in een slachthuis, en opeens de gedachte: Ik wil niet meer dat dieren zo behandeld worden voor mijn eten.

Ik wil deze industrie niet langer steunen en in stand houden, door dat voedsel te kopen. Ik wist niets van vegan eten.

’s Avonds at ik droge aardappelen met 2 soorten groente.

Maar het besluit stond vast.

Ik kan niet meer wegkijken van het leed in de vee-industrie.

De manier waarop dieren worden behandeld door boeren en slachters past niet bij mij.

De aanslag op de natuur en de oneerlijke verdeling van voedsel en water: ik wil daar niet medeverantwoordelijk voor zijn.

Dus elke avond worstelde ik mij door mijn droge aardappelen met groente, soms aangevuld met tofu. Ik lust niet eens tofu.

Ook mijn zoon at ’s avonds braaf zijn bordje leeg. We wisselden de droge aardappelen af met spaghetti met ‘nep’ gehakt. Eten voor het goede doel.

Boodschappen doen was mega ingewikkeld. En soms frustrerend.

Ik heb 6 potten vegan mayonaise gekocht, voordat ik een lekkere vegan mayonaise ontdekte.

Ik heb vele mislukte pannenkoeken gebakken, voordat ik goed pannenkoekenbeslag had uitgevogeld.

Ik was teleurgesteld als ik er achter kwam dat er toch verborgen dierlijke ingrediënten in mijn met zorg bereide maaltijd zaten.

Vaak at ik uit gemakzucht, voor de zoveelste keer, hetzelfde.

Ik voelde mij super goed over het feit dat ik niet meer meedeed aan de gekte van de voedselindustrie. Maar dat eten: er moest wat veranderen.

Inmiddels, jaren later, ken ik alle ins en outs van vegan eten.

Appeltje eitje, maar dan zonder eitje.

Honderden artikelen heb ik gelezen over plantaardig eten. Recepten geprobeerd. Heel internet doorgespit. Boeken gelezen en documentaires gezien. Drie dikke mappen voedingsdeskundige doorgeworsteld en een dunnere over orthomoleculaire voeding.

Toen ik alle ins en outs van vegan eten wist, was ik verbaasd: vegan eten is easy en nog lekker ook.

Ik heb er spijt van dat ik niet eerder veganistisch ben gaan eten. Vele dieren hebben voor mijn eten geleden en dat was niet nodig geweest.

Ik zou het geweldig vinden als ik jou mag helpen om te starten met vegan eten.

Ik zie het als mijn persoonlijke levensdoel om de nachtmerrie van de dieren in de vee-industrie te stoppen. En jou kennis te laten maken met de fantastische mogelijkheden van vegan eten.

Saskia

 

P.S. Ik heb een e-book geschreven over vegan eten. Je kunt het gratis downloaden, dan krijg je ook regelmatig een mailtje van mij met gratis tips. Houden we contact, vind ik leuk!

Wil jij gezond, planetproof en diervriendelijk eten?
en ook nog lekker en easy?

Download het gratis e-book

VLUG VROLIJK VEGAN ETEN

 

Vegan eten is het nieuwe chic

De voordelen van VEGAN ETEN:

 

Vegan eten is diervriendelijk eten. In Nederland worden meer dan 642 miljoen dieren per jaar geslacht. Daarnaast sterven er ruim 30 miljoen dieren in de stallen, door ziekte, brand of verhongering en worden er 45 miljoen haantjes vergast. Vissen worden niet geteld. Wereldwijd worden meer dan 56 biljoen dieren per jaar geslacht.

Vegan eten helpt mee om het wereld voedseltekort te verkleinen. Vegan eten bespaart enorm veel landbouwgrond, namelijk 70%. Het is veel efficiënter om direct voedsel te verbouwen voor mensen – dan om eerst mais, soja en gras te verbouwen voor dieren – en daarna deze dieren te eten. Als we direct voedsel verbouwen voor mensen, dan kunnen we met gemak genoeg voedsel produceren voor alle mensen op deze wereld. Ook als de wereldbevolking groeit.

Wereldwijd worden er meer dan 75 miljard veedieren gehouden, al deze dieren krijgen te eten. Op dit moment hebben 821 miljoen mensen honger en 672 mensen obesitas. Miljoenen mensen sterven elk jaar door ondervoeding.

Vegan eten bespaart enorm veel water. Het produceren van 1 plakje kaas kost 104 liter water. Het produceren van 1 hamburger kost 2500 liter water. Tien minuten douchen kost ongeveer 72 liter water.

Op dit moment hebben 768 miljoen mensen niet voldoende schoondrinkwater. Elke dag sterven meer dan 6.000 mensen door een tekort aan schoondrinkwater.

Met vegan eten verklein je jouw footprint gigantisch. De vee-industrie is schadelijk voor de natuur. Het vervuilt de bodem, de lucht en het water. Daarnaast veroorzaakt de vee-industrie opwarming van de aarde, verdwijning van het tropisch regenwoud en het uitsterven van plant- en diersoorten.

De positieve invloed van vegan eten op de natuur, is vele malen groter dan dat je vaker op de fiets gaat, een zuinige auto koopt, een vliegvakantie schrapt of korter doucht.

Tientallen generaties na jou zullen profijt hebben van jouw vegan eetpatroon, want voor vegan eten worden geen zeeën leeggevist, wordt het Amazonegebied niet gekapt en wordt geen overschot aan mest geproduceerd.

Vegan eten is goed voor je gezondheid. Wetenschappelijke onderzoeken hebben bewezen dat een plantaardig voedingspatroon het gezondste eetpatroon is.

Een plantaardig eetpatroon helpt welvaartziektes, zoals diabetes type-2, obesitas en hartproblemen voorkomen en genezen.

Een plantaardig eetpatroon vermindert het risico op het krijgen van kanker.

Met een vegan eetpatroon verlies je overtollige kilo’s. En wordt je kledingmaat kleiner, dit gewichtsverlies is blijvend. Mensen met een plantaardig eetpatroon zijn gemiddeld slanker en hebben een lager BMI, dan mensen die ook vlees, zuivel en eieren eten.

Door af te vallen krijg je meer conditie en zit je beter in je vel. Bovendien verlaag je het risico op het krijgen van 12 verschillende soorten kanker en diabetes type-2 en hartproblemen.

Vegan eten bespaart je geld. Plantaardige producten zijn goedkoper dan vlees, vis en kaas.

Wil jij gezond, planetproof en diervriendelijk eten?
en ook nog lekker en easy?

Download het gratis e-book

VLUG VROLIJK VEGAN ETEN