VEGAN ETEN IS HET NIEUWE CHIC

Plantaardige alternatieven: CHOCOLADE

PLANTAARDIGE CHOCOLADE

 

Repen

Pure chocolade is meestal volledig plantaardig. In een enkel geval zit er melkpoeder in verwerkt.

Een paar voorbeelden van vegan chocolade: De chocoladerepen van Verkade puur en extra puur zijn plantaardig, ook de pure chocolade van de Hema is vegan. Het merk Vivani heeft verschillende chocoladeproducten die plantaardig zijn, verkrijgbaar in biologische winkels. Tony’s Chocolonely heeft ook vegan varianten: puur, pecan-kokos, amandel-zeezout en sinaasappel-rozemarijn.

Melkchocolade en witte chocolade zijn meestal niet plantaardig. Sommige soorten melkchocolade en witte chocolade zijn wel plantaardig. De chocolade is dan gemaakt met rijstmelk of sojamelk. Bijvoorbeeld de melkchocolade: Bonvita Rice Milk Classic Original.

 

Hagelslag

Verschillende fabrikanten hebben vegan hagelslag in het assortiment. Een paar voorbeelden: de hagelslag en vlokkenpuur van Twinkelz verkrijgbaar bij de Lidl is vegan. Ook de hagelslag van het eigen merk van Jumbo en de A.H. Basic verkrijgbaar bij Albert Heijn is vegan. Ook veel soorten chocoladepasta’s zijn vegan. Van Albert Heijn: Basic Hazelnoot Duopasta en de chocoladepasta puur. Ook de pure chocopasta van Jumbo is vegan.

 

Chocoladeletters

Chocoladeletters zijn ook in een plantaardige variant verkrijgbaar. Onder andere de pure chocoladeletters van Verkade, Droste en Delicate zijn vegan.

De chocoladekikkers en -muizen van de Aldi, Hema en Albert Heijn zijn ook gewoon plantaardig.

PLANTAARDIGE ALTERNATIEVEN

Meer over het vervangen van producten:

 

BROOD

Plantaardig brood

EIEREN

Eieren vervangen