VEGAN ETEN IS HET NIEUWE CHIC

Plantaardige alternatieven: HAMBURGERS

PLANTAARDIGE HAMBURGERS

 

Er zijn veel soorten plantaardige hamburgers. Plantaardige hamburgers worden onder andere gemaakt van bonen, noten, groenten, tofu of paddenstoelen.

Een kant-en-klare hamburger is een makkelijk en snel product. Je hoeft het alleen maar even op te warmen in een koekenpan.

Als er op de verpakking ‘vegan’ staat, dan weet je zeker dat het product 100% plantaardig is. Er zijn verschillende merken die plantaardige hamburgers verkopen, onder andere: Garden Gourmet en Vivera. Supermarkten hebben ook vaak een vegan hamburger van het huismerk.

Tegenwoordig zijn er ook verse plantaardige hamburgers te koop. Deze hamburgers zijn gemaakt op basis van soja- of tarwe-eiwit.

Als je een plantaardige hamburger koopt, moet je er rekening mee houden of het bedoeld is voor de bite, of dat de hamburger ook een eiwitbron moet zijn.

In plantaardige hamburgers die gemaakt zijn van groenten of paddenstoelen zitten minder eiwitten dan in plantaardige hamburgers die gemaakt zijn van bonen of tofu.

Plantaardige hamburgers kun je ook heel goed zelf maken. In elk vegankookboek staat wel een recept. Of gewoon even op ‘vegan hamburger’ googelen.

In de supermarkt liggen vegan en vega hamburgers meestal niet strikt gescheiden. Als je een kant-en-klare hamburger koopt, dus even opletten dat je niet per ongeluk een vegetarische hamburger koopt in plaats van een veganistische hamburger.

PLANTAARDIGE ALTERNATIEVEN

Meer over het vervangen van producten:

 

EIEREN

Eieren vervangen

HONING

Honing vervangen