VEGAN ETEN IS HET NIEUWE CHIC

Plantaardige alternatieven: IJS

PLANTAARDIG IJS

 

Sorbetijs en waterijs zijn meestal volledig plantaardig. Er zijn ook romige zuivelvrije ijssoorten. Romig ijs wordt gemaakt van bijvoorbeeld sojamelk of kokosmelk. Het sorbetijs van Albert Heijn in de smaken citroen, mango en bosvruchten is plantaardig. Mijn favoriet.

Alle producten van Alpro zijn plantaardig. Dus ook het ijs. Ben & Jerry’s heeft ook plantaardig ijs in het assortiment. Het merk Magnum heeft een plantaardig ijsje. Dat is gemaakt op basis van erwteneiwit. Ola heeft ook plantaardig ijs in het assortiment.

Vegan eten is makkelijk. IJs is daar een goed voorbeeld van. In plaats van romig ijs koop je sorbetijs. Klaar.

Dat is niet ingewikkeld. Dat is niet duurder. Dat is ook geen moeite. Want als je boodschappen doet, ligt sorbetijs naast het romig ijs in de vriezer.

Als je een partner hebt, of kinderen, hebben ze niet eens in de gaten dat je vegan ijs hebt gekocht. Want sorbetijs is van nature vegan. Je krijgt ook geen discussie of het wel of niet smaakt naar gewoon ijs. Je hoeft het niet eens te zeggen.

Er zijn veel producten waarbij je voor vegan kan kiezen, zonder dat iemand het merkt. Mayonaise, kookroom, honing, appelsap, margarine, wijn, chips, koekjes, desserts.

Ook kleine stapjes bespaart dierenlevens. In Nederland worden 642 miljoen dieren per jaar voor de voedselindustrie geslacht. Dat is 642.000.000 dierenlevens. Stel dat iedereen 10% minder dierlijke producten gaat eten, dan worden er jaarlijks 64.200.000 dieren minder geslacht. Moet je je voorstellen als iedereen 20 of 30% minder dierlijke producten gaat eten. Beter inconsequent goed, dan consequent fout.

Dus: sorbetijs, het is nog lekkerder ook. Verse vruchtjes erbij. Heerlijk.

PLANTAARDIGE ALTERNATIEVEN

Meer over het vervangen van producten:

 

HONING

Honing vervangen

JUS

Plantaardige jus