VEGAN ETEN IS HET NIEUWE CHIC

Plantaardige alternatieven: KOEKJES

PLANTAARDIGE KOEKJES

 

Koekje erbij?

Ja, lekker.

Het aanbod plantaardige koekjes is enorm groot. Even de ingrediëntenlijst controleren of even googelen: ‘vegan koekjes’.

Café noir original van Verkade, Ontbijtkoek van Peijenburg en de Naturel stroopwafels van Molenaartje zijn veganistisch: een paar voorbeelden uit het grote aanbod.

Ook Oreo Original, die zwarte koekjes met dat laagje vanille-crème ertussen, is helemaal vegan. De lievelingskoekjes van mijn zoon.

Ik ben niet zo van de koekjes. Als ik bezoek krijg, vind ik het leuker om even snel een cake of worteltaart te bakken. En als ik wat meer tijd heb, bak ik een appeltaart.

In mijn tas heb ik wel altijd een paar koekjes. Dat vind ik superhandig voor als ik onderweg trek krijg. Liga Evergreen krenten, en ook de Haverkick Appel van Liga zijn vegan.

Bananen en noten vind ik ook handig voor onderweg. Even snel een broodje bij de pomp halen is voor veganisten soms lastig. Meestal neem ik voor de zekerheid wat mee.

Vegan wiki heeft een uitgebreide lijst waarop vegan koekjes staan.

De dierlijke ingrediënten die in koekjes kunnen zitten zijn: ei, melk, room, boter, honing en dierlijke e-nummers, zoals E-120 karmijnzuur.

Er zijn ook plantaardige taarten te koop. Bijvoorbeeld de appelkruimeltaart van de Hema is 100% plantaardig. Je kunt op deze taart ook nog een lekkere dot slagroom doen. Albert Heijn heeft spuitbussen te koop met plantaardige slagroom.

Uiteraard kun je zelf ook plantaardige koekjes bakken. Of taarten.

PLANTAARDIGE ALTERNATIEVEN

Meer over het vervangen van producten:

 

KIP

Kip vervangers

MELK

Plantaardige melk