VEGAN ETEN IS HET NIEUWE CHIC

Plantaardige alternatieven: ROOM

PLANTAARDIGE ROOM

 

Kook room

Alpro cuisine is een plantaardige room. Deze cream kun je zowel in zoete als hartige gerechten gebruiken. Het is een prima vervanger voor ‘normale’ room.

De smaak is goed. En het product is handig in gebruik. Ik heb het altijd op voorraad.

In gerechten kun je room ook vervangen door een blikje kokosmelk. Houd er wel rekening mee dat kokosmelk de smaak van het gerecht beïnvloedt.

Zelf room maken kan van cashewnoten: ongebrande en ongezouten cashewnoten een paar uur laten weken in water. Daarna met een blender helemaal fijn malen. Cashewnoten hebben een neutrale smaak. Je kunt gemalen cashewnoten gebruiken in hartige en zoete gerechten.

 

Slagroom

Er zijn verschillende soorten plantaardige slagroom te koop. Ik vind de kant-en-klare slagroom in spuitbus van Albert Heijn de allerlekkerste. Het is geen exacte kopie van slagroom, maar het komt in de buurt.

Het is even uitproberen welke slagroom je lekker vindt.

Sommige plantaardige slagroomsoorten hebben een sojabijsmaakje.

‘Alpro op te kloppen’, verkrijgbaar in de supermarkt, is een room die je kunt opkloppen tot slagroom. De room is al gezoet. Een zakje Klopfix van Dr. Oetker mee kloppen, verbetert het resultaat.

Je kunt zelf slagroom maken door het bovenste laagje van een blik kokosmelk, de vette witte laag, op te kloppen met suiker. Je komt deze manier van slagroom maken tegen in vegankookboeken. Ik persoonlijk vind het geen succes. Je blijft kokos proeven.

Room is een beschermde naam. Er mag alleen room op een product staan als er zuivel in het product zit.

Staat er op een product ‘bereid met room’, dan weet je zeker dat het product niet vegan is.

PLANTAARDIGE ALTERNATIEVEN

Meer over het vervangen van producten:

 

MELK

Plantaardige melk

VIS

Vis vervangen

Wil jij gezond, planetproof en diervriendelijk eten?
en ook nog lekker en easy?

Download het gratis e-book

VLUG VROLIJK VEGAN ETEN