VEGAN ETEN IS HET NIEUWE CHIC
Plantaardige alternatieven: WORST
PLANTAARDIGE WORST
Er zijn verschillende fabrikanten die plantaardige worsten maken, de keuze is groot: rookworst, knakworst, boterhamworst, smeerworst en barbecueworst.
De meeste plantaardige worsten worden gemaakt op basis van sojabonen. Er worden ook plantaardige worsten gemaakt op basis van seitan. Worsten gemaakt van seitan hebben mijn persoonlijke voorkeur.
Het is even proberen welke merken en smaken je het lekkerste vindt.
De vegetarische slager heeft een plantaardige rookworst in het assortiment.
Er zijn veel veganisten erg enthousiast over deze rookworst. De worst heeft zelfs een velletje. Niet van darmen, maar van zeewier.
De worst kun je prima in plakjes in de erwtensoep te doen.
Het is een duur worstje.
Gebruik je de worst in een gerecht, dan is de smaak redelijk.
Wil je de worst zo eten, met een klodder mosterd, dan vind ik de textuur en de smaak erg matig.
De worst even opbakken in een koekenpan met een uitje maakt de worst een stuk lekkerder.
Het is zeker de moeite waard om eens te experimenteren met zelf plantaardige worst maken van seitan.
Van seitan worst maken is relatief eenvoudig. Je kunt seitan worst invriezen. Het grote voordeel is dat je zelf de kruiden kunt toevoegen en kunt aanpassen aan je eigen smaak. Of de smaak van je partner of kinderen.
Het grootste nadeel van die fabrieks-soja-worsten vind ik de lafhartige smaak.
Mijn tip: als de moed je in de schoenen zakt bij het eten van een veganistisch worstje: maak zelf worsten. Echt!
PLANTAARDIGE ALTERNATIEVEN
Meer over het vervangen van producten:
WIJN
YOGHURT
Wil jij gezond, planetproof en diervriendelijk eten?
en ook nog lekker en easy?
Download het gratis e-book
VLUG VROLIJK VEGAN ETEN